Av naturumforestandare

-

28 september, 2019

Tre spännande föredrag i naturum under vecka 40!

Under vecka 40 kommer du ha möjlighet att lyssna på fyra spännande föredrag! Det blir ett fint tillfälle för en paus i skådandet. På bilden en fjällpipare, den och många fler bilder kommer du att få se på Torbjörns bildvisning den 2 oktober!

Fri entré! Varmt välkomna in till filmsalen på naturum!

 

2 oktober kl 15.00 FRAMSTEG I FLYTTFÅGELFORSKNINGEN    INSTÄLLT! Tyvärr har Anders fått förhinder och kan inte hålla föredraget. 

2 oktober kl 18.00 BILDVISNING MED TORBJÖRN ARVIDSON 
Fotograf Torbjörn Arvidson bjuder för sjätte året i rad in till en bildvisning i naturum Ottenbys filmsal. Årets tema är ”Möten med fåglar från det gångna året 2018”. Allt från tretåiga hackspettar till fjällpipare finns bland fåglarna som Torbjörn delar med sig av. Varmt välkomna till naturum Ottenby!

 

3 oktober kl 15.00 ÖLANDS HOTADE ARTER 
Hur går det för ängshöken? Och kommer den grönfläckiga paddan att klara att etablera sig mer på Öland? Susanne Forslund på länsstyrelsen i Kalmar län har i många år jobbat med åtgärdsplaner för hotade arter. På naturum Ottenby berättar hon hur arbetet med att skydda Ölands hotade arter går.

 

4 oktober kl 15.00 ÖLAND – INTE BARA FÅGLAR
För några år sedan bestämde sig Ölands botaniska förening för att kartlägga kärlväxtfloran på Öland. Hur gick inventeringen? Ulla-Britt Andersson, ordförande i Ölands botaniska förening, berättar och visar bilder av en del av de nästan en halv miljon rapporter på Artportalen som kommit in sedan inventeringen startade år 2007.

Foto: Torbjörn Arvidson

Dela vidare

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar