Guidningar

Naturum Ottenby har ett stort utbud av olika guidningar som alla ger dig en spännande inblick i fåglarnas värld och Ottenbys fascinerande historia. Hos oss är hela familjen välkommen på guidning. Vi erbjuder turer både för dig som tittat på fåglar ett tag och för dig som är nybörjare. Se nedan vilka guidningar vi erbjuder under låg- och högsäsong samt vilka som går bra att boka.

 

Välkommen!

Guidningar högsäsong

22 juni – 16 augusti 2020 OBS, föranmälan till alla guidningar mejla till naturum@ottenby.se.

 • UDDENS FÅGLAR OCH SÄLAR kl. 10-10.45
  Vi skådar fåglar och spanar efter sälarna som nästan alltid ligger och solar på stenarna utmed uddens stränder. Kikare finns att låna. 50 kr/vuxen, barn (upp till 16 år) gratis. Begränsat antal platser, föranmälan till naturum@ottenby.se, sedan gäller först till kvarn.
 • OTTENBYGUIDNING kl. 11-11.45
  En guidning om Ottenbys natur och kultur. Vi vandrar runt i fyrbyn, kikar efter fåglar och sälar, berättar om fyren Långe Jan och Ottenby naturreservat. 50 kr/vuxen, barn (upp till 16 år) gratis. Begränsat antal platser, föranmälan till naturum@ottenby.se, sedan gäller först till kvarn.
 • FÅGEL OCH FÅNGST kl. 12, 13 och 15.45
  Fåglar på nära håll - riktigt nära! Följ med in bakom kulisserna på Ottenby fågelstation och se hur ringmärkning går till. Cirka 30 minuter. 75 kr/vuxen, 55 kr/barn (4-16 år). Begränsat antal platser, föranmälan till naturum@ottenby.se, sedan gäller först till kvarn.
 • UPPTÄCKARTUR MED NATURUM kl. 14-14.30
  En barnguidning där vi spanar efter fåglar och sälar tillsammans. Alla får låna kikare! 50 kr/vuxen, barn gratis. Begränsat antal platser, föranmälan till naturum@ottenby.se, sedan gäller först till kvarn.
 • BIRDS AND RINGING 14.45-15.15
  Visit Ottenby bird observatory behind the scenes and watch them ring the birds. If we are lucky we might be able to admire a bird up close - really close! 75 SEK/adults, 55 SEK/children (4-16 years). Begränsat antal platser, föranmälan till naturum@ottenby.se, sedan gäller först till kvarn.
 • SKÅDA MED NATURUM må, on, fr och sö kl. 15-16
  Passa på att möta en guide på udden. Mellan klockan 15 och 16 befinner sig en guide någonstans på udden. Titta på fåglar och sälar, passa på att ställa dina frågor och det bästa, du är med precis så mycket du vill. Gratis! Fråga guiden i naturum vart du ska gå.
 • LÄR KÄNNA OTTENBY ti, to och lö kl.15.30-17
  Varför ser landskapet vid Ottenby ut som det gör? Och varför trivs så många arter här? Vi spanar efter fåglar och berättar samtidigt om Ottenby naturreservats natur och kultur. Kikare finns att låna. 80 kr/vuxen,barn (upp till 16 år) gratis. Begränsat antal platser, föranmälan till naturum@ottenby.se, sedan gäller först till kvarn.

Guidningar lågsäsong

 17 augusti – 1 november 2020

 • OTTENBYGUIDNING alla öppetdagar kl 10-10.45
  En guidning om Ottenbys natur och kultur. Vi vandrar runt i fyrbyn, kikar efter fåglar och sälar, berättar om fyren Långe Jan och Ottenby naturreservat.
  50 kr/vuxen, barn (upp till 16 år) gratis.
 • VISNING AV NATURUM
  En kort introduktion till ert besök i naturum och Ottenby naturreservat. Vi förbereder er på vad som finns att göra i naturum Ottenby och fördjupar oss i någon del av utställningen. Visningarna är gratis och tar cirka 15 minuter.
  Vi erbjuder tre visningar per dag:
  "Lunden och ängarna" kl. 11.30
  "Sälarna och deras hav" kl. 13.30
  "Flyttande fåglar" kl. 15.30
Föregående
Nästa

Bokningsbara guidningar

Intresserad av en guidning?

naturum Ottenby
Ottenby 401
386 64 Degerhamn

Telefon: 0485-661200
E-post: naturum@ottenby.se

Fler guidningar och programpunker

Naturum Ottenby erbjuder tillsammans med andra guider på södra Öland ett stort utbud av guidningar, se mer i vårt programblad!