Skolbesök

Flytta ut klassrummet till naturen! På naturum Ottenby kan du få närkontakt med allt från sälar till fåglar. Vi tar emot såväl förskoleklasser som gymnasieklasser. Även vuxenskolan och SFI är välkomna att boka en skolguidning hos oss. Vi anpassar guidningen efter era önskemål. De två skolprogram som du kan läsa mer om nedan kan bokas oavsett om ni är en grundskoleklass eller en gymnasieklass. Innehållet anpassas efter era förutsättningar.

 

Vi erbjuder förmånliga priser, kunnig personal och unika upplevelser i ett av Sveriges vackraste naturområden.

 

Varmt välkommen! 

Boka in ditt besök

Skicka din förfrågan till: naturumforestandare@ottenby.se

Vårt skolutbud

FANTASTISKA FÅGLAR
Ottenby är en fågellokal i världsklass. Vi lär dig mer om fåglarnas liv, hur det går till när de flyttar och varför vi ringmärker dem. Dessutom tar vi med er ut och spanar efter fåglar.
Föregående
Nästa

FANTASTISKA FÅGLAR

Ottenby är en fågellokal i världsklass! Närmare 400 arter har noterats i området och dagar med bra väderförhållanden kan tusentals fåglar passera udden, och ofta observeras sällsynta arter. Ert besök startar klockan 11. Vi välkomnar Er då till Ottenby och berättar om aktiviteterna som väntar under dagen. Under dagen får ni följa med på allt från ringmärkning till en guidad fågelskådning. I ert besök ingår också en tur till fyren Långe Jan och ett besök inne på naturum Ottenby. 

 

 

 

UTFORSKA ÖSTERSJÖN
Lär dig mer om livet i Östersjön. Vi utforskar livet under ytan och pratar om hållbar utveckling i havet.
Föregående
Nästa

UTFORSKA ÖSTERSJÖN

Östersjön är ett unikt hav. Det bräcka vattnet präglar arterna som finns här. Med vadarstövlar ger vi oss ut och tittar närmare på livet under havets yta. Vi ger oss också ut  och skådar efter sälar och fåglar. Dessutom diskuterar vi havets miljöproblem och hur en hållbar utveckling kan vända problemen i havet. I ert besök ingår också en tur till fyren Långe Jan och ett besök inne på naturum Ottenby. 

Läs mer:

Naturum Ottenbys guidningar för förskolan och grundskolan: 

Skolguidningar hos naturum Ottenby

Naturum Ottenbys guidningar för högstadiet, gymnasiet och vuxenskolan: 

Gymnasieguidningar hos naturum Ottenby