Utställningar

Aktuell utställning

SEPTEMBER – NOVEMBER 2018

Filmsalen på naturum Ottenby

 

Göran Petersson är konstnär och naturskildrare från Glömminge på Öland. Han har varit konstnär på heltid sedan mitten av 1970-talet och målar ofta sina vackra oljemålningar ute i det fria. Naturen står för inspirationen. 

Basutställning

Prova på att flytta som en ladusvala eller kliv in under ekarnas kronor i Ottenby lund! På naturum Ottenby lär du dig massor om fåglarnas fantastiska värld och Ottenbys otroliga natur.

 

Naturum Ottenbys nuvarande basutställning invigdes år 2016. I utställningen kan du som besökare lära dig mer om fåglarna som finns i Ottenby, naturen här och om hur det går till när fåglar ringmärks. Du kan dessutom prova på hur det är att flytta som en ladusvala i vår flyttsimulator. 

 

I utställningen på naturum kan du även lära dig mer om kulturhistoriken i området och hur livet ser ut i Östersjön utanför Ölands södra udde. Utöver vår basutställning visar vi varje år tillfälliga utställningar av olika konstnärer. Vi samarbetar också med skolor och förskolor i vår produktion av tillfälliga utställningar.